You are currently viewing Üstel, Yılmaz ile görüşmesini değerlendirdi, önemli detaylar paylaştı…

Üstel, Yılmaz ile görüşmesini değerlendirdi, önemli detaylar paylaştı…

Başbakan Ünal Üstel Ankara ziyaretini değerlendirdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelen Üstel, Yılmaz ile önemli konuları masaya yatırdıklarını kaydetti.
Anavatan Türkiye’nin güçlü desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirten Üstel, “Anavatanımızın 100’üncü, ülkemizin 40’ıncı yıldönümünü kutluyoruz. Bu anlamlı dönemde iki ülke olarak çok verimli görüşmeler ve işbirliklerinin temellerini atmış bulunuyoruz” dedi.

Kablo ile elektrik çalışmaları yoğunlaştı

Ülkedeki alt yapı eksikliklerinin giderilmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarının altını çizen Başbakan, özellikle enerji ve sağlık alanındaki sıkıntıların çözümü için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını kaydetti.
Üstel, KKTC’nin ciddi bir enerji açığı olduğunu ve bu açığın şu anda Güney Kıbrıs’tan alınan pahalı enerji ile kapatıldığını belirterek, “Önceliğimiz enerji konusunu ortadan kaldırmaktır. Bu çerçevede Sayın Cevdet Yılmaz ile konuyu masaya yatırdık. Kısa vadede yeni yatırımlar ve uzun vadede de kablo ile Türkiye’den enerji alımının enterkonnekte bir sistem ile sağlanması konusunda hemfikiriz. Kablo ile elektrik konusundaki çalışmaları yoğunlaştırmış bulunuyoruz. Bu noktada fizibilite çalışmaları devam ediyor. En kısa sürede bu çalışmalar da tamamlanacak ve asrın ikinci dev projesi için start verilecektir. Ama ilerlememiz durmuyor. Çok sayıda yeni konutlar yapılıyor ve ortaya çıkan bir yatırım ihtiyacı vardır. İşte bu enerji ihtiyacını karşılayabilmek için yeni yatırımlar söz konusu olacaktır” ifadelerine yer verdi.
AKSA’nın 35 megawatt’lık yeni enerji yatırımı için jeneratörlerin kurulum aşamasında olduğu bilgisini veren Başbakan, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun da 40 megawatt’lık yeni bir yatırımının söz konusu olacağını kaydetti.

“Anavatan Türkiye her zaman yanımızda”

Ankara ziyaretinde, Mali ve Ekonomik İşbirliği protokolünü de ele aldıklarını anlatan Başbakan, yapılan tüm çalışmaları gözden geçirdiklerini ifade etti.
Başbakan Üstel, “Türkiye Cumhuriyeti her zaman yanımızdadır. Ne zaman başımız sıkışsa bizlere tam destek verilmektedir. Bundan dolayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
Başbakan Üstel, gelişen KKTC’nin tüm alt yapı ihtiyaçlarının karşılanması adına büyük bir gayret gösterdiklerini dile getirdi.

2024 yılında sağlık alanında da önemli projelere imza atacağız

Üstel, sözlerine şöyle devam etti:
“Daha önce de söylediğim gibi biz yarım kalanları tamamlamak ve reform nitelikli işleri yapmak için hükümete geldik ve hükümette olduğumuz bu kısa sürede de verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik. Şu anda bizler için en önemli konuların başında yeni hastane de geliyor. Bu çerçevede yaptığımız görüşmede 500 yataklı son teknoloji ile donatılacak yeni hastanenin 2024 yılında temelinin atılabilmesine yönelik gerekli hazırlıklara da başladık”
Yeni Girne Hastanesi’nin yapımının devam ettiğini ve 2024’in ilk çeyreğinde hastanenin faal bir duruma gelmesini hedeflediklerini hatırlatan Üstel, “Halkımızın ihtiyaçlarını bir bir gidereceğiz” şeklinde konuştu.

Erdoğan’a teşekkür…

Başbakan Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs politikasına yönelik dünyaya verdiği mesajların da sevindirici olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar da hükümet olarak bizler de iki devletli çözüm vizyonunu yürekten destekliyoruz. KKTC’nin tanınması için başta Türkiyemizin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın ortaya koyduğu irade için teşekkür ediyoruz. Son olarak Özbekistan’da bir kez daha KKTC’nin tanınması gerektiğini ortaya koymuştur. Sayın Erdoğan’ın Taşkent’te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde KKTC’ye uygulanan haksız ve insanlık dışı izolasyonların kaldırılması gerektiğini dünyaya haykırması da oldukça önemlidir” diye konuştu.

Bir yanıt yazın