You are currently viewing “MARAŞ SOSYAL KONUT PROJESİ’Nİ BAŞLATIYORUZ”

“MARAŞ SOSYAL KONUT PROJESİ’Nİ BAŞLATIYORUZ”

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu BRT’ye konuk olarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“ANAYASA GEREĞİ PARTİLER KENDİNİ BU SEÇİM SÜRECİ İÇERİSİNDE BULDU”

Kıbrıs Türk siyasi tarihinde ilk kez tek vekillik için ada geneli bir seçime gidildiğini söyleyen Hasipoğlu, bu seçime Ulusal Birlik Partisi’nin sebep olmadığını Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ın istifasının neden olduğunu dile getirerek “Anayasa gereği partiler kendini bu seçim süreci içerisinde buldu” şeklinde konuştu.

“BİNLERCE GENCİ YUVA SAHİBİ YAPIYORUZ”

“Bu vesile ile iktidarın büyük ortağı olarak yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sizlerle paylaşmak isterim” şeklinde konuşan Hasipoğlu, “20 yıl sonra ülke genelinde sosyal konut yapım hamlesini başlatıyoruz” dedi. Hasipoğlu, Müteahhitler Birliği ile  protokol imzaladıklarını ve yerel firmalarla yürütecekleri proje kapsamında binlerce genci yuva sahibi yapacaklarını söyledi.

“GENÇLERİMİZE GÜÇ KATIYORUZ”

Güzelyurt, Lefke, Alayköy, Dikmen, Mesarya ve Karpaz bölgelerinde yaşayan gençlerin uygun fiyatlı konut taleplerine destek verdiklerini belirten Hasipoğlu, “Gençlerimize güç katıyoruz” dedi.

“MARAŞ SOSYAL KONUT PROJESİ’Nİ BAŞLATIYORUZ”

Hasipoğlu, daha önceden ilk adımlarını attıkları ve finansmanını sağlamış oldukları “Maraş Sosyal Konut Projesi’ni de başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KONUTLARIN YENİLENMESİ İÇİN DE 1 MİLYON 200 BİN TL’YE KADAR KREDİ VERMEYE BAŞLADIK”

“İlk kez konut sahibi olacak gençler için 1 milyon 200 bin TL’ye varan İlk Evim Kredisi”ni vermeye başlıyoruz” diyerek altını çizen Hasipoğlu, aynı zamanda “Depreme dayanıklı olmayan ve yıkılacak konutların yenilenmesi için de 1 milyon 200 bin TL’ye kadar kredi vermeye başlıyoruz” şeklinde konuştu.

Hasipoğlu, “Depreme dayanıklı olmayan ve yıkılacak konutların yenilenmesi için 1 milyon 200 bin TL’ye kadar kredi vermeye başlıyoruz” dedi.

“ÜRETEN KADINLAR KREDİSİ’Nİ HAZIRLIYORUZ”

Hasipoğlu, “Kırsalda yaşayan hak sahibi gençlerimize Projesi ve kredisi hazır kırsal kesim arsası vermeye başlıyoruz” ifadelerine yer vererek kadınları da ekonomide daha aktif hale getirebilmek adına “Üreten Kadınlar Kredisi’ni hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

İki devletli çözüm vizyonuna tam destek vermeye devam ettiklerinin altını çizen Hasipoğlu, yeni politikalarının uluslararası alanda kabul görmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

“25 YENİ OKUL PROJESİNİN TEMELİNİ ATIYORUZ”

“3 yıl içerisinde 25 yeni okul projesinin temelini atıyoruz” şeklinde konuşan Hasipoğlu, Ülkenin eğitim altyapısına güç kattıklarını vurguladı.

“E-VİZE SİSTEMİNİ DEVREYE SOKUYORUZ”

Hasipoğlu, “Bakanlar Kurulu’ndan geçirilmiş olan kararla E-Vize sistemini devreye sokuyoruz” ifadelerine yer vererek ülkeye giriş ve çıkışları kontrol altına aldıklarını dile getirdi.

“KKTC – TÜRKİYE İLİŞKİLERİ YAŞAMSALDIR”

“KKTC – Türkiye ilişkileri yaşamsaldır” şeklinde konuşan Hasipoğlu, Ulusal Birlik Partisi olarak her dönemde olduğu gibi Türkiye ilişkilerini doğru zeminde en üst seviyeye çıkardıklarımı ve geliştirip KKTC-Türkiye ilişkilerinin gücüne güç kattıklarının altını çizdi ve “Gözlemci üye sıfatı elde ettiğimiz Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleriyle ilişkilerimizi en üst seviyeye çıkarma kararlılığımızı sürdürüyoruz” dedi.

“TARIMCIMIZA, HAYVANCIMIZA VE KÜÇÜK ESNAFIMIZA DESTEK VERİYORUZ”

“Tarımcıya, hayvancıya ve küçük esnafa 150 bin TL’lik düşük faizli uzun vadeli kredileri başlatıyoruz” ifadelerine yer veren Hasipoğlu, “Tarımcımıza, hayvancımıza ve küçük esnafımıza destek veriyoruz, güç katıyoruz” dedi. Hasipoğlu,” Tarım, hayvancılık, ormancılık, arıcılık, balıkçılık ve imalat sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelere sosyal sigorta prim desteğini başlatıyoruz” şeklinde konuşarak “Diğer özel sektör çalışanlarına da Sigorta Prim Desteği’ni yeniden vermeye başlıyoruz” dedi.

Hasipoğlu, “Kurlarda yaşanan artış nedeniyle döviz kredilerini ödemekte zorluk çeken insanlarımız için yapılandırma sürecini bankalarımızla birlikte başlatıyoruz” şeklinde konuştu.

“ANADOLU’DAN GELEN SU GÜZELYURT’TAN SONRA MESARYA OVASI İLE BULUŞUYOR”

“Anadolu’dan gelen su Güzelyurt’tan sonra Mesarya Ovası ile buluşuyor” diyen Hasipoğlu, “Enerjide kablo ile elektrik getirilmesi ve enterkonnekte sisteme geçiş projelerini hayata geçiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

“GİRNE ÇATALKÖY DOĞU ÇEVRE YOLU PROJESİ’NE BAŞLIYORUZ”

Hasipoğlu, “Girne Çatalköy Doğu Çevre Yolu Projesi’ne başlıyoruz” ifadelerine yer vererek Girne’nin ulaştırma altyapısına güç kattıklarını belirtti. “Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu Bağlantı yolları Projesi’ni hayata geçiriyoruz” diyen Hasipoğlu, “Lefkoşa’nın ulaştırma altyapısına güç katıyoruz” şeklinde konuştu.

“SPOR TESİSLERİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ”

“Spor tesislerimizi geliştiriyoruz” şeklinde konuşan Hasipoğlu, Yeni tesislerle, gençlerin çok daha nitelikli spor faaliyetlerinde bulunmasının önünü açtıklarını belirtti.

“500 YATAKLI YENİ LEFKOŞA HASTANESİ’NİN TEMELİNİ ATIYORUZ”

Hasipoğlu, “500 yataklı yeni Lefkoşa Hastanesi’nin temelini atıyoruz” şeklinde konuşan Hasipoğlu, Ülkenin sağlık altyapısına güç kattıklarını vurguladı ve “160 yataklı yeni Girne Hastanesi’ni tamamlayıp hizmete sokuyoruz” dedi.

Hasipoğlu, “Yeni Güzelyurt Hastanesi’nin yarım kalan inşaatına yeniden başlıyoruz” ifadelerine yer vererek “Güzelyurt’a hak ettiği hizmeti götürüyoruz” dedi.

“PAMUKLU’YA YENİ SAĞLIK MERKEZİ YAPIM PROJESİNİ BAŞLATIYORUZ”

“Pamuklu’ya yeni sağlık merkezi yapım projesini başlatıyoruz” şeklinde konuşan Hasipoğlu, Karpaz bölgesinin sağlık altyapısına güç kattıklarını vurguladı.

Hasipoğlu, “Lapta’ya yeni sağlık merkezi yapım projesini başlatıyoruz” diyerek Lapta bölgesinin sağlık altyapısına güç kattıklarını dile getirdi

Bir yanıt yazın