You are currently viewing Dinçyürek: Sağlık Sektörüne Büyük Yatırımlar Yapılıyor

Dinçyürek: Sağlık Sektörüne Büyük Yatırımlar Yapılıyor

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, sağlık sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Dinçyürek, Mağusa Hastanesi’nde gerçekleştirilecek olan açık kalp ve kardiyoloji ameliyatları ile anjiyoların bu yıl içinde başlayacağını belirtti. Bu gelişmenin aynı zamanda Lefkoşa Hastanesi’nin yükünü azaltacağını ifade eden Bakan Dinçyürek, hemşire ve doktor eksikliği konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını vurguladı.

Dinçyürek ayrıca, kurulacak merkezin sadece yer ve cihazlarının düşünülmediğini, insan kaynaklarının da planlandığını belirtti. Deneyimli personelin naklinin gerçekleştirildiğini ve kalp damar cerrahı profesörünün istihdamının yapıldığını aktaran Bakan Dinçyürek, merkezin tamamen uzmanlar tarafından kurulacağını dile getirdi.

Bakan Dinçyürek, Mağusa’ya yenidoğan servisinin açılacağını da duyurdu. 100 bin Euro harcanarak hayata geçirilecek olan bu servisin Mağusa için bir ilk olacağını belirtti.

Göz ameliyatları için modern cihazlar ve ekipmanlarla donatılmış bir birimin Mağusa Hastanesi’nde hizmete başladığını ifade eden Dinçyürek, Maraş Sağlık Ocağı’na yapılan yatırımların yanı sıra Değirmenlik Sağlık Ocağı için ihale sürecinin hızla devam ettiğini açıkladı.

Dinçyürek, Cengiz Topel Hastanesi’ne yapılan yatırımlarla ilgili olarak da bilgi verdi. Hastaneye alınan tomografi cihazı ve güçlendirilen ambulans hizmetinin yanı sıra kardiyolog istihdamı yapıldığını belirten Dinçyürek, bu yatırımların bölgedeki gelişen turizm açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Son olarak, Dinçyürek, Beyarnudu Sağlık Merkezi’nin tamamlandığını ve resmi açılışının yapılacağını duyurdu. Merkeze dahiliye ve kadın doğum doktorlarının görevlendirildiğini belirten Dinçyürek, tedavilerin ultrason cihazları eşliğinde devam ettiğini söyledi.

Bir yanıt yazın