You are currently viewing ÜNAL ÜSTEL: YIL SONUNA KADAR 50 ENGELLİ VATANDAŞIMIZI DEVLETE İSTİHDAM YAPACAĞIZ

ÜNAL ÜSTEL: YIL SONUNA KADAR 50 ENGELLİ VATANDAŞIMIZI DEVLETE İSTİHDAM YAPACAĞIZ

Başbakan Ünal Üstel, UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin bir yıllık icraatlarını basın toplantısıyla anlatıyor. Üstel, Engelliler Haftası’na girdiklerini, hatırlatarak, “Engelli kardeşlerimizle bu yıl sonuna kadar kendilerinin uygun göreceği 50 kişiyi devlete istihdam yapacağız” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyon hükümetinin bir yıllık icraatlarını, Lefkoşa’da Grand Pasha Otel’de düzenledikleri basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıyor.

Başbakan Üstel, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Engelli kardeşlerimizle bu yıl sonuna kadar kendilerinin uygun göreceği 50 kişiyi devlete istihdam yapacağız” ifadelerini kullandı.

UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti olarak, bir yılı doldurduklarını ifade eden Üstel, ekonomiden sağlığa, turizmden çalışma hayatına, gençlikten kadına, spordan kültüre, enerjiden dış politikaya kadar pek çok alanda önemli işlere imza attıklarını söyledi.

İktidar ve istikrarla yürümeye devam ettiklerini ifade eden Üstel, Ana vatan Türkiye ile kardeşlik hukukunu güçlendirdiklerini kaydetti.

Türkiye’ye tarihi ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getiren Üstel, tarihi protokollere imza attıklarını belirtti.

Üstel, hükümetin yasama çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Üstel, yıllardır geçirilmeyen pek çok yasayı Cumhuriyet Meclisi’nden geçirdiklerini anlattı. Üstel, “Yaklaşık 65 yasayı Meclis’ten geçirdik” dedi.

ŞAMPİYON MELEKLER’İN DAVASININ TAKİPÇİSİYİZ”

TL’nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybettiğini hatırlatan Üstel, sıkıntılarla dolu bir süreç olduğunu, asrın felaketinin de meydana geldiğini söyledi. Üstel, Kıbrıs Türk halkının asrın deprem felaketinde 49 vatandaşını yitirdiğini ve ‘Şampiyon Melekler’in kaybedildiğini anımsattı; “Davaların takipçisiyiz” ifadesini kullandı

Halkın refah seviyesini imkanlar seviyesinde korumaya çalıştıklarını ifade eden Üstel, “Yılmadık, yorulmadık” ifadelerini kullandı.

Sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini ve tek bir vatandaşı bile deprem bölgesinde bırakmadıklarını anlatan Üstel, deprem süreci boyunca Türkiye ile kardeşliğin sadece sözde olmadığını, özde de var olduğunu ispatladıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın