You are currently viewing BÜTÜN ADA MENFAAT SAĞLAYACAK

BÜTÜN ADA MENFAAT SAĞLAYACAK

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Maraş ile ilgili “Sadece Gazimağusa, KKTC değil, buradaki girdilerden bütün ada menfaat sağlayacak” dedi.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Maraş bölgesinin ziyarete açılmasıyla birlikte bir milyonu aşkın kişinin ziyaret ettiğini, buradaki girdilerden bütün adanın menfaat sağlayacağını söyledi.

BRT 1 kanalındaki Burası Önemli 50+1 programına Oğuzhan Hasipoğlu konuk oldu. Hasipoğlu şunları söyledi:

“Sadece Gazimağusa, KKTC değil, bütün ada buradaki girdilerden bütün ada menfaat sağlayacak. Sadece bu döneme kadar bir milyonu aşkın kişi burayı ziyaret etti. Oradaki işletmeler işlemeye, oteller açılmaya başlayınca bu ziyaretler on katına çıkacak. Finansal anlamda bir dönüşüm olacak burada. Tedarikçilerimiz, marketçilerimiz, kasabımız herkes bundan fayda sağlayacak ve bu açılımın doğru bir hat, yol haritası içerisinde ve zamanlaması da doğru olarak gittiğini düşünüyorum.”

“TEŞVİK MEKANİZMASININ ORTAYA KONULMASI LAZIM”

Hasipoğlu, Maraş konusunda sadece siyasi irade ile değil teşvik mekanizmasının da ortaya konulmasını gerektiğini, “Güney Kıbrıs 1974’ten sonra Ayia Napa diye bir yer yarattı, kendileri yarattı bunu. Bizim elimizde hali hazırda böyle bir imkân var. Buradaki altyapıyı ciddi anlamda yenileyerek Ayia Napa’dan çok daha güzel bir şekilde, Maraş 74 öncesinde nasıl Orta Doğu’nun bir numaralı turizm bölgesiydi, yine aynısını yaratabiliriz.  Bunun için tabii ki siyasi irade ve yatırımcı gerekli. Bu yatırımcı ilgisini görmeye başladık. Sadece siyasi bir iradeyle olabilecek bir şey değil bu. Yatırımcının da ilgisini çekmek lazım. Bunun için de bir teşvik mekanizmasının da ortaya konulması lazımdır. Bir “Maraş Yatırım Ajansı” gündeme gelebilir. Her şey tabii taşınmaz mal komisyonunun da kontrolünde olacak ama bunu da Turizm ve İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda bir teşvik mekanizmasını hayata geçirmesi lazım ki orada bir döngü başlasın” şeklinde aktardı.

Bir yanıt yazın