You are currently viewing “GERİ ADIM ATMADIK, ATMAYIZ”

“GERİ ADIM ATMADIK, ATMAYIZ”

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, elektrik konusunda yaşananlara dikkat çekerek “Bir şeye inanılıyorsa ve bu da halkın menfaati içinse yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Hasipoğlu, Cumhuriyet Meclisi Depremle İlgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Komite  Başkanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Güneş TV ekranlarında Sibel Kolçak’ın konuğu oldu.

Cumhuriyet Meclisi Depremle İlgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Komite  heyetinin  Ankara ve Adıyaman ziyaretleri hakkında bilgiler veren Hasipoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na yapılan ziyarete değindi. Hasipoğlu, TBMM’de yaşanan o anları şöyle anlattı:  “TBMM Başkanı Sayın Şentop, bizim komitemizi gördüğü anda anons etti. Bizi selamladılar ve yasama faaliyetleri bir anda durdu. Meclisteki tüm siyasi partiler İsias Otel’le ilgili görüş ve düşüncelerini belirttiler.”

Bu anlamda ciddi bir farkındalık ve algı yarattıklarına inanç belirten Hasipoğlu, komitenin bir amacının da bu olduğunu ifade etti.

Davayla ilgili sürecin uzun olacağına işaret eden Hasipoğlu, sabırla ve her şeyin usulünce gitmesi için bu davanın takibini yapacaklarını dile getirdi.

“Bu konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine güveniyorum” vurgusu yapan Hasipoğlu, komitenin bu dava sürecinin takipçisi olacağına, bunun hem Adıyaman’da da hem de Hatay’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine bir borç olduğunu kaydetti.

KOMİTE HATAY’A GİDECEK

Ankara sonrası Adıyaman’da gerçekleştirilen temaslara değinen Hasipoğlu, ayrı bir ziyaretin de Hatay’a yapılacağını söyledi.

Adıyaman’da savcılarla görüştüklerini dile getiren Hasipoğlu gizlilik kararının olmadığını belirtti. Hasipoğlu, dava ile ilgili işlerin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için ek savcıların görevlendirildiğini ifade etti.

Otelle ilgili soruşturmanın süratle başlatıldığını, enkaz kalkmadan numunelerin alındığını, otele dair bütün projelerin bulunduğunu kaydeden Hasipoğlu, belediye binasının da çöktüğünü ama çökmesine rağmen e-devlet sistemi üzerinden binaya ait bilgilere erişildiğini dile getirdi.

Enkazın kaldırılmadan numunelerin alınmasının önemine vurgu yapan Hasipoğlu, binanın statik ve mimari projelerine uygun yapılıp yapılmadığı noktasında da denetlemelerin yapıldığına işaret etti.

“DAVA EMSAL TEŞKİL ETMELİ”

Otelde imzası olan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerinin altını çizen Hasipoğlu, Biz hiçbir zaman affetmeyeceğiz.Kolon kesen, malzemeden çalan, inşaatını projesine uygun yapmayan mal sahiplerinin ağır ceza ile kasten adam öldürme şeklindeki cezayla cezalandırılmasını istiyoruz. İsisas sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin değil aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de bir davası ve bu dava bir emsal teşkil etmeli,  caydırıcılık niteliği olmalı” dedi.

Soruşturmanın genişletilmesinin söz konusu olduğuna dikkat çeken Hasipoğlu,  ardından davayla ilgili müştekilerin Türkiye’ye gitmeden buradaki mahkemeler aracılığıyla ifadelerini verebileceğini ve şikayetlerin dosyaya girebileceğini söyledi.

Ülkemizden öğrencilerin spor müsabakalarına gönderileceğini dile getiren  Hasipoğlu, “Öğrencilerimiz mutalaka Türkiye’deki müsabakalara gidecek. İlgili bakanlık konuyla ilgili düzenleme ve zamanlamayı yapacaktır” dedi.

 CTP AÇIKLAMALARI YA DİNLEMEDİ YA DA ANLAMADI

Elektrikte yaşananlara da değinen Hasipoğlu,  Başbakan Ünal Üstel’in açıklamalarını anımsatarak, “Başbakanımız Kamu İhale Değişiklik Yasa Tasarısı’nın AKSA ile ilgil olmadığını, çalışanların özlük haklarına zarar gelmeyeceğini, KIB-TEK’e gerekli yatırımın yapılacağını ve kablo ile enterkonekte sistemin ülkemize gelmesi için çalışmaların başlatıldığını söyledi. Muhalefet ise eleştirileri geçmişe dönerek yaptı ama ne düşündüklerini, ne olması gerektiğini söylemedi. Ve bütün bu açıklamalara rağmen CTP yola çıkıyor. CTP ya bunları tam dinlemedi, anlamadı ya da geçmişlerini unuttular” diye konuştu.

ASRIN PROJESİ 2

Kablo ile enterkonnekte olmanın yararlarına dikkat çeken Hasipoğlu, “2030’da fuel oil kullanımı bitiyor ve bizim şimdiden bu adımı atmamız lazım. Bu Asrın projesi 2’dir. Bediyeler yasasında geri adım atmadık, depremle ilgili yapılacak katkıda geri adım atmadık, bir şeye inanılıyorsa ve bu da halkın menfaati içinse yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“FEDERASYON ÇÖZÜM MODELİ OLAMAZ”

Parlamentolar Arası Birlik Toplantısı çerçevesinde Bahreyn’deki temaslara da dikkat çeken Hasipoğlu, Güney Kıbrıs Rum Milletvekilleri ile 3 saatlik bir görüşme gerekleştirdiklerini dile getirdi. Hasipoğlu, söz konusu görüşmeyle ilgili şunları aktardı: “Rumlarla bir anlaşmaya varamadık. Çünkü onların federasyondan anladığı ile bizim anladığımız farklı. Fedarasyonun artık Kıbrıs meselesi için bir çözüm modeli olmadığının bir kez daha altını çizdik. Toplantıyı İtalya, İsviçre ve Belçikalı milletvekilleri yönetiyordu. Onlarda böylece yeni pozisyonumuzu anlamış oldular.”

Bir yanıt yazın